Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

Home  |  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi Nyilatkozat

 

A Mrchef (a továbbiakban: Adatkezelő) a mrchef.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) a Mr. Chef bisztróval kapcsolatos híreket, információkat tesz közzé. Honlapra látogatók, és a Honlapon a bejegyzésekhez hozzászóló látogatok meghatározott személyes és egyéb adatait kezeli. Az adatok kezelésével összefüggésben az Adatkezelő ezúton tájékoztatja a Felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, az adatkezelés céljáról, időtartamáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

A mrchef.hu a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli.

Jelen irányelvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”),a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”) az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről rendelkezéseit, továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”), illetőleg az “Online Privacy Alliance” ajánlásait.

Ellenkező tájékoztatás hiányában a Tájékoztató hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek a Honlapon hirdető, vagy azon más módon megjelenő, az Adatkezelőkön kívüli harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz, az általuk közzétett tartalomakhoz kapcsolódnak. Ugyanígy ellenkező tájékoztatás hiányában a Tájékoztató hatálya nem
terjed ki olyan weboldalak, szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a Tájékoztató hatálya alá tartozó honlapokon található hivatkozás vezet. Az ilyen szolgáltatásokra a szolgáltatást üzemeltető harmadik személyes adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések irányadók, és ezekért az adatkezelésekért Adatkezelők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

 

Az adatkezelés célja

A személyes és egyéb adatok kezelésének a célja szolgáltatások nyújtása a Honlap látogatóinak, illetve a Honlap látogatóinak a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez szükséges azonosítása.

A sütikhez kapcsolódó adatkezelés esetén:

A sütiket a felhasználói élmény javítása mellett a testreszabott kiszolgálás érdekében abból a célból kezeljük, hogy többet tudhassunk meg a látogatók információhasználati szokásairól és így, javíthassuk szolgáltatás színvonalát. Ezeket az információkat szolgáltató kizárólag a honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.

A hozzászólások, illetve kapcsolatfelvétel során megadott adatok kezelése esetén:

A Honlap látogatóinak lehetősége van a Honlapon található cikkekhez hozzászólást írni, illetve felvenni a kapcsolatot az Adatkezelővel e-mail formájában. Amennyiben a Felhasználó e-mail-t, vagy hozzászólást küld, úgy az Adatkezelő rögzíti a Felhasználó által önkéntesen megadott nevet, és e-mail címet, és azt a szolgáltatás nyújtásának céljából, ahhoz szükséges mértékben és időtartamban kezeli.

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.
Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.
Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

 

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre a mrchef.hu honlap felhasználóinak önkéntes hozzájárulásával kerül sor.
A felhasználó a hozzájárulását a honlap szolgáltatásainak igénybevételével adja meg.
A személyes adatok kezelésére így az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján kerül sor.

A kezelt adatok köre

Ha a Felhasználó a Honlap felületét látogatja, a honlap tárhely szolgáltatójának rendszere automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét.

Technikai adatok:
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. A gyűjtött adatokat nem használjuk azonosításra vagy kapcsolatfelvételre.
Ha a Felhasználó a Sütik elfogadása gombra kattint, engedélyezi, hogy a sütiben apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépén. A süti (cookie) egy kis méretű szöveges fájl, amit a Szolgáltató elhelyez a számítógépen.
A sütiket a felhasználói élmény javítása mellett a testreszabott kiszolgálás érdekében abból a célból kezeljük, hogy többet tudhassunk meg a látogatók információhasználati szokásairól és így, javíthassuk szolgáltatás színvonalát.
A kezelt adatok technikai adatok, a honlap használata során a szolgáltató technikai okokból automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a felhasználók nem, csak a szolgáltató fér hozzá. A Szolgáltató rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan a Felhasználó eljutott a Honlapra, és azokat is, amelyeket a honlapon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. A rendszer a cookie-val (süti) a honlap látogatóinak számítógépét azonosítja, a felhasználó személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni. A fenti információkat szolgáltató kizárólag a honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.
A Felhasználó a sütiket bármikor képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

A honlap látogatóiról névtelen statisztikai adatokat gyűjtünk a Google Analytics használatával, melyek a webes technikai adatokat gyűjtik össze.

Hozzászólás írása a honlapon: A hozzászóláshoz a Felhasználónak nem kell az oldalra regisztrálnia. Amennyiben hozzászólást szeretne írni az oldal valamilyen tartalmához, akkor önkéntesen megadhat a hozzászólás beszélgetésben való azonosíthatóságához egy nevet, illetve egy e-mail címet, de ezek megadása sem kötelező. Ezen adatok közül a megadott név a honlap többi látogatója számára is látható lesz a beszélgetésben, azonban az e-mail címet nem tesszük közzé. Emelett a hozzászóló IP címét rögzíti még a szolgáltató. Ezen adatok a Honlap tárhelyén kerülnek rögzítésre, melyhez felhasználó a jelen nyilatkozat elfogadásával hozzájárul.

Az Adatkezelő a megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott Személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

 

Külső szolgáltatók által kezelt adatok

Webanalitikai és hirdetéskiszolgáló Külső szolgáltatók

Az Adatkezelő a Google Inc. Google Analytics és Google AdSense szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is.

A webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló partnerek a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából a cookie- k mellett web beacont és click taget (kattintási hivatkozás és mérő) alkalmaznak. A szolgáltatók által elhelyezett cookie-k is bármikor törölhetőek a Felhasználó készülékéről, a böngésző(k) megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig általában visszautasítható a cookie-k használata. A külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k beazonosítása az adott cookie-hoz kapcsolódó domain alapján történhet. A web beacon és a kattintásmérő eszközök visszautasítására nincs lehetőség.

E Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi tájékoztatóik szerint kezelik.

Közösségi Plug-in bővítmények
A Honlap tartalmai alatt találhatóak olyan közösségi oldalak által működtetet plug-in bővítmények melyek a mrchef.hu Facebook oldalának kedvelését, vagy a honlap tartalmaik közösségi megosztását teszik lehetővé (pl: Facebook, Twitter, G+, LinkdIn megosztás gomb).

A Honlapon a bővítmény segítségével a Felhasználó által használt Internet böngésző közvetlen kapcsolatot hoz létre az adott közösségi oldal szerverével, és e kapcsolat révén a Plug-in megjelenik a Felhasználó képernyőjén.
Amennyiben a Felhasználó csatlakozott az adott közösségi oldalhoz és a honlap látogatása közben épp be van jelentkezve, vagy használja valamely Plug-in funkciót (pl. „megosztás” gombra történő kattintás), a közösségi oldal ezen információt hozzárendelheti a Felhasználó saját felhasználói oldalához. Azonban jelen Honlap Adatkezelője a plug-in használatával a Felhasználóról nem rögzít adatot.

A közösségi oldalak a Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint gyűjtik, kezelik, továbbítják.
Amennyiben el kívánja kerülni, hogy ezek a közösségi oldalak hozzárendeljék az Ön közösségi felhasználói oldalához a jelen honlap meglátogatásának tényét és az ezzel kapcsolatos más adatokat, akkor a honlap meglátogatását megelőzően ki kell jelentkeznie az alábbi közösségi oldalakról: Facebook, Twitter, G+, LinkdIn.

 

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelő a megrendelés során megadott számlázási adatokat a digitális archiválás szabályairól szóló 114/2007. (XII.29.) GKM rendelet rendelkezéseinek megfelelően a mindenkori számviteli jogszabályokban előírt archiválási időtartam lejártáig őrzi meg.

A hozzászólás során megadott személyes adatok kezelése a hozzászólással kezdődik és annak törléséig tart. A felhasználó kérhet a róla rögzített adatokról tájékoztatást, vagy kérheti azok törlését az Adatkezelőnek írt e-mailben.

A levélben küldött tájékoztatás kérést a megkeresett Adatkezelő akkor tekinti hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján a Felhasználó egyértelműen beazonosítható. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó regisztrált e-mail címéről küldik, ez azonban nem zárja ki, hogy az Adatkezelő a tájékoztatás megadása előtt a Felhasználót más módon is beazonosítsa.

Emellett az Adatkezelő fenntartja a hozzászólások előzetes moderálásának és törlésének jogát.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben.

 

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Adatkezelő, illetve az Adatkezelő belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.
A Honlap szolgáltatásának alapját képező tárhely üzemeltetésére az Adatkezelő Adatfeldolgozót (tárhelyszolgáltató) vesz igénybe.

Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban hivatkozott – esetekben a Külső szolgáltatókon kívül harmadik félnek át nem adják.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a mrchef.hu az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

Adatbiztonság

A mrchef.hu kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.
A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek
Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról. A Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.
Adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.
Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Levelezési cím:
… 1113 Budapest, Bartók Béla út 93.

E-mail cím: info@mrchef.hu

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Adatkezelő munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.
A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. A Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Adatkezelő a szükséges időtartamig megőrzi.
A Felhasználó az Avtv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, kérheti továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., további információ: www.naih.hu).
Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez valótlan, hiányos, nem időszerű vagy nem saját adatot adott meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, az Adatkezelő jogosult az őt ért vagy vele szemben érvényesített kárt a Felhasználóval szemben közvetlenül érvényesíteni. Az Adatkezelő ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Egyéb rendelkezések

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi nyilatkozatot bármikor egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.

 

2018. május 24.